11 judeţe din ţară sub Cod galben de ninsori şi vânt puternic

Autor: Cosmin Pirv 21.11.2020

11 judeţe din ţară sunt, până la ora 14.00, sub avertizare Cod galben de ninsori şi vânt puternic.

Potrivit ANM, sunt vizate judeţele Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş şi Dâmboviţa. În aceste zone se vor semnala ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului în zona montană.

În cea mai mare parte a Carpaţilor Occidentali şi Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în prima parte a zilei de sâmbătă în sudul şi sud-vestul Transilvaniei, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă.

Avertizarea Cod galben a intrat în vigoare vineri, la ora 20.00, şi este valabilă până sâmbătă la ora 14.00.

În restul zonelor din ţară, ANM a emis o informare meteorologică, valabilă până sâmbătă la ora 14.00.

În intervalul menţionat temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar mai ales în centru, sud-vest şi în zona de munte cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în Translvania şi local în zonele de deal din Moldova, Muntenia şi Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice şi vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă rafelele vor depăşi 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.