Scade rata de infectare cu Covid-19 în Timişoara

Autor: Andreea Tobias 21.11.2020

Scade rata de infectare cu Covid-19 în Timişoara. Dacă vineri incidenţa a fost de 7,72, sâmbătă este de 7,41. DSP stabilise că Timişoara nu întruneşte condiţiile pentru carantină, în schimb Lugojul cu o rată de 6,85, s-a închis.

Conform Prefecturii Timiş, sâmbătă dimineaţă, rata de infectare la Timişoara este de 7,41. Vineri a fost de 7,72, iar joi 8,30.

În Lugoj, incidenţa a ajuns la 6,85.

Miercuri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a prelungit carantina, pentru încă 14 zile, în cinci localităţi: Moşniţa Nouă, cu satele aparţinătoare Rudicica, Urseni, Albina şi Moşniţa Veche, Giroc, cu satul aparţinător Chişoda, Dudeştii Noi, Ghiroda, fără Giarmata Vii, şi Dumbrăviţa. În cele cinci localităţi rata de infectare nu a scăzut în timpul primei carantine. În acelaşi timp, trei localităţi - Pesac, Fibiş şi Becicherecu Mic – au ieşit din carantină.

Deşi a existat şi posibilitatea carantinării Timişoarei şi Lugojului, iniţial DSP a stabilit că cele două oraşe nu întrunesc toate condiţiile. Vineri, însă, s-a decis ca oraşul Lugoj să intră în carantină din aceeaşi noapte, de la ora 00:00, pentru următoarele 14 zile.