Ford extinde gama maşinilor electrificate şi vine cu Kuga Hybrid

Autor: Bogdan Alecu 21.11.2020

Ford îşi extinde gama de SUV-uri electrificate Kuga cu noul Ford Kuga Hybrid – SUV care poate atinge o autonomie de 1.000 km, potrivit constructorului, având inclusiv un mod electric de funcţionare. Ford mai are în gamă şi Kuga Plug-in Hybrid, care permite rularea a până la 56 km în mod pur electric, batreria sa fiind una care se alimentează şi de la o sursă externă.

Bateria de 1,1 kWh cu funcţie de autoîncărcare a noului model Kuga Hybrid este alimentată automat atât de motorul pe benzină de 2.5 litri, cu ciclu Atkinson, cât şi prin utilizarea unei tehnologii de încărcare regenerativă la frânare sau coborâre în pantă.

Kuga Hybrid este primul Kuga ce combină un sistem de propulsie electrificat cu opţiunea Ford All-Wheel Drive 2, pentru o experienţă de conducere optimizată.

Kuga Hybrid vine cu un consum de combustibil de 5.4l/100 Km şi emisii CO2 de la 125 g/km WLTP.

Unul dintre cele 17 vehicule eletrificate Ford care urmează să fie disponibile pentru clienţii din Europa înainte de sfârşitul anului viitor, Kuga Hybrid a intrat în productie la uzina Ford din Valencia, Spania. Sistemele avansate de baterii litiu-ion ale Kuga Hybrid sunt, de asemenea, asamblate la uzina din Valencia, după o investiţie de 24 de milioane de euro într-o nouă linie de asamblare de ultimă generaţie pentru a sprijini strategia de electrificare asumată de Ford în Europa.

Kuga Hybrid este disponibil, şi cu funcţia de tracţiune integrală inteligentă, care măsoară modul în care roţile maşinii aderă la suprafaţa carosabilului şi poate regla livrarea de cuplu între roţile faţă şi spate pentru mai multă siguranţă pe şosea.