Judeţele la raport. Cât de puternic financiar-bancar este judeţul Timiş, al treilea cel mai creditat judeţ de către bănci, după Bucureşti-Ilfov şi Cluj

Autor: Mircea Nica 23.11.2020

► Soldul creditelor acordate de bănci populaţiei în lei şi valută în judeţul Timiş în 9 luni din 2020 a ajuns la 8,3 mld. lei, în timp ce nivelul depozitelor populaţiei era de 4,3 mld. lei

► Soldul creditelor acordate de bănci companiilor din Timiş în lei şi valută în 9 luni din 2020 era de 5,1 mld. lei, în timp ce soldul depozitelor companiilor ajungea la 896 mil. lei.

Judeţul Timiş se află printre cele mai pu­ter­nice judeţe din România din punct de vedere financiar-bancar, cu un sold al cre­di­telor acordate de bănci populaţiei şi com­pa­niilor, în lei şi valută, de 13,4 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2020, în creştere cu 6,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce depozitele pe segmentul retail şi cor­po­ra­te, în lei şi valută, totalizau la final de sep­tembrie anul acesta 5,2 mld. lei, cu 3,7% mai mult faţă de finalul primelor nouă luni din 2019, po­trivit datelor BNR.

Timişul este al treilea cel mai creditat judeţ de către bănci, după Bucureşti-Ilfov şi Cluj, în timp ce, din perspectiva depozitelor, judeţul se află pe locul patru.