Goldman Sachs se pregăteşte pentru încă o rundă de reducere a numărului de angajaţi

Autor: Mircea Nica 23.11.2020

Goldman Sachs Group se pregăteşte pentru încă o rundă de reducere a numărului de angajaţi, la trei luni după ce a început să elimine în jur de 400 de posturi, conform Reuters. Banca a anunţat „un număr modest de disponibilizări“ în septembrie, după ce a întrerupt reducerile de locuri de muncă la începutul acestui an din cauza pandemiei COVID-19.

Goldman caută modalităţi de reducere a costurilor pentru a atinge obiectivul de reducere a cheltuielilor de funcţionare cu 1,3 mld. dolari în următorii trei ani, pe care l-a anunţat în ianuarie ca parte a unui plan strategic mai larg. Ultima rundă de reduceri de locuri de muncă nu este de aşteptat să depăşească cele aproximativ 400 de poziţii pe care banca a început să le elimine în septembrie.

Într-un e-mail către Reuters, Goldman şi-a reiterat declaraţia de la începutul acestui an, spunând că „a luat o decizie de a merge mai departe cu un număr modest de disponibilizări“. Nu a fost clar dacă vor mai exista reduceri de locuri de muncă anul viitor.