Panica a reapărut la rafturile cu hârtie igienică din magazinele americane

Autor: Dorin Oancea 21.11.2020

Rafturile cu hârtie igienică se golesc din nou, pe fondul restricţiilor adoptate de autorităţile americane, din California până la New York, care determină cumpărătorii să alerge după bunuri esenţiale, relatează Reuters.

Walmart a declarat că vede disponibilităţi sub normal pentru hârtia igienică şi produse de curăţenie în unele comunităţi.

Începând de vineri după-amiază, 22 de state au impus restricţii menite să reducă răspândirea virusului - dând naştere unei noi goane după cumpărături de panică şi adoptatea, de către comercianţi, a raţionalizării unor produse.

Cumpărătorii dintr-o jumătate de duzină de oraşe din Statele Unite au declarat pentru Reuters că şerveţelele dezinfectante nu se mai găsesc la comercianţi cu amănuntul precum Walmart şi Costco, precum şi la lanţurile de produse alimentare Albertsons şi Vons deţinute de Cerberus Capital.

„Walmartsnu mai are şerveţele Lysol, iar hârtia igienică s-a terminat din nou”, a spus Whitley Hatcher, 31 de ani, din Tucson, Arizona.

„În mod ciudat, în locuri precum Walgreens şi Dollar Tree poţi găsi ceea ce ai nevoie. Cred că oamenii văd rafturile goale din magazinele mai mari şi se panichează”, a spus Hatcher.

La un Costco din Vancouver, Washington, nu se mai găsesc hârtie igienică, prosoape de hârtie, şerveţele de curăţat, mănuşi şi conserve de carne.

Vânătoarea de hârtie igienică are loc din nou şi în California, unde guvernatorul a ordonat, joi, măsuri de resticţie în cea mai mare parte a statului.

Cumpărătorii au spus că hârtia igienică nu se mai găseşte la magazinele Costco din Fresno şi Los Angeles.

Procter & Gamble, vânzătorul nr. 1 de hârtie igienică din SUA, a declarat că fabricile lucrează 24/7 pentru a satisface cererea.