Secretarul de stat în MAI Raed Arafat: Nu putem să spunem că situaţia este spre bine, nici că sunt creşteri mari

Autor: Andreea Tobias 22.11.2020

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat declară despre rezultatele restricţiilor impuse în urmă cu două - trei săptămâni că „nu putem să spunem că situaţia este spre bine, nici că există creşterea care a existat acum două - trei săptămâni”. 

Întrebat duminică seara la Digi24 cum evaluează rezultatele măsurilor impuse în urmă cu două trei săptămâni, Arafat a răspuns: „În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creştere exponenţială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creşteri şi scăderi. Deci nu putem să spunem că situaţia este spre bine în acest moment, nici nu putem să spunem că există creşterea care a existat acum două trei săptămâni”.

Măsurile au început să aibă un efect, dar durează 30 de zile ca autorităţile să vadă dacă au avut efectul scontat: „Dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare”.

Întrebat, de asemenea, despre veştile bune în ce priveşte vaccinul şi avertismentul OMS despre un posibil val trei al pandemiei, şeful DSU a spus: „Trebuie să ne pregătim mai departe şi să lucrăm pe combaterea impactului virusului şi în acelaşi timp să ne pregătim pentru administrarea vaccinului şi pentru vaccinarea populaţiei într-un număr cât mai mare posibil”.

Despre campania de vaccinare Arafat a spus doar că „se lucrează foarte serios” în aşa fel încât să nu existe nicio întârziere în momentul în care vaccinul va deveni disponibil.