ZF a premiat cele mai valoroase companii din România şi a acordat 6 premii speciale

Ziarul Financiar 23.11.2020

CELE MAI VALOROASE COMPANII DIN ROMÂNIA

 

Locul 1

UiPath - 10,5 mld. euro

Vargha Moayed, Chief Strategy Officer la UiPath:  UiPath este o companie umilă, căreia îi pasă foarte mult de clienţi. Asta ne-a permis să ajungem unde suntem astăzi.

 

 

Locul 2

Premiul a fost acordat de Luciana Petrescu - head of Public Relation, Pădurea de Mâine

Hidroelectrica  - 4,21 mld. euro

Bogdan Badea, CEO, Hidroelectrica: Toate obiectivele noastre au ca punct central dorinţa de a păstra eticheta de companie 100% verde pentru Hidroelectrica. Vă mulţumim că ne sunteţi alături pe acest drum

 

 

Locul 3  

OMV Petrom - 3,63 mld. euro

Christina Verchere, CEO, OMV Petrom : Traversăm criza împreună. Este momentul ca împreună, business, societate civilă, autorităţi, să avem un dialog real şi să lucrăm la soluţii pentru revenirea economică.

Premiul a fost acordat de Adrian Vascu, Partener, Veridio

 

Locul 4  

eMag - 2,63 mld. euro

Iulian Stanciu, CEO, eMag: Primul business l-am început acum 22 de ani, odată cu Ziarul Financiar, când aveam 22 de ani. În eMag am investit în 2009 şi am plecat la drum cu o ambiţie nebunească. Compania vindea de aproximativ 2 mil. euro pe lună. Am vrut să trecem graniţa şi să facem o companie de 1 mld. de euro.

Premiul a fost acordat de Şerban Dumitrescu - Asociat BT Capital Partners

 

 

Locul 5

Dedeman2,45  mld. euro

Dragoş Pavăl, CEO, Dedeman: Un mesaj de încredere pornind de la tema galei. „Împreună” este cuvântul cel mai aducător de speranţă în aceste momente. Oamenii pot făuri lucruri măreţe atunci când se sprijină, se înţeleg, discută şi colaborează. Sunt convins că doar aşa vom putea înfrunta neprevăzutul şi vom găsi calea către un viitor mai bun

 

Locul 6  

Banca Transilvania2,22  mld. euro

Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania: Felicitări pentru ceea ce faceţi. Anul acesta fac 21 de ani în România, am ratat doar primul an de existenţă a Ziarului Financiar. Am fost uimit câţi manageri români sunt afară şi ce resurse avem de fapt, care reprezintă România în afară. Este speranţa de care avem nevoie, nu doar tineri antreprenori, dar tineri cu care interacţionăm în fiecare zi. Nu mă gândesc să plec din România, sunt mândru că sunt român. Eu mă văd încă 22 de ani în România. Suntem încă o bancă foarte tânără.

Premiul a fost acordat de Anca Daniela Safta, director general adjunct, ONRC

 

 

Locul 7

Kaufland2,14  mld. euro

 

 

Locul 8

Romgaz  - 2,03  mld. euro

 

 

Locul 9

BCR - 1,98  mld. euro

Ionut Stanimir, Director de Marketing si Comunicare, BCR: Felicitări Ziarului Financiar şi tuturor câştigătorilor din această seară. Eu urez ZF să meargă global cu antreprenorii români care astăzi pleacă din acceleratoare.

 

 

Locul 10

Orange România - 1,96  mld. euro

Florin Popa, Business to Business Director, Orange România: Urez Ziarului Financiar să rămână la fel de pertinent cum vedem în fiecare dimineaţă când îl deschidem. Industria de telecomunicaţii nu a fost ocolită de criză. Cu toate acestea, anul acesta a fost unul în care am tras foarte tare, întreaga echipă a făcut eforturi extraordinare pentru a fi aproape de clienţi. La nivelul industriei am văzut cât de importantă este conectivitatea şi cât de avansată este România din perspectiva infrastructurilor de telecomunicaţii. Sunt convins că vom depăşi această criză şi vom fi şi mai buni

 

 

Premiul „Încredere în România” Immofinanz

Fulga Dinu - Country Manager Operations, Immofinanz România:  În fiecare dimineaţă încep ziua cu Ziarul Financiar. Avem oameni extrem de talentaţi în România, mi-aş dori să aibă mai multă încredere în ei, pentru că au de ce, şi să aibă mai multă mândrie că sunt români. Mulţumesc pentru premiu în numele companiei şi al echipei pe care o am alături.

 

Premiul „Cel mai mare angajator din IT în pandemie” SoftVision

Mihai Constandis,  Head of Eastern Europe Studios, RO Country Manager al Cognizant Softvision: A fost un an interesant, am reuşit să fim stabili, să ne calibrăm, să creştem. Am evoluat, ceea ce este foarte important în această perioadă. E foarte important să acordăm atenţie colegilor, angajaţilor, din punctul de vedere al securităţii, al sănătăţii. Acum suntem într-o revoluţie digitală, care durează de câţiva ani. Ziarul Financiar să continue să facă ceea ce face şi să ne ţină uniţi ca business în România.

 

Premiul „Compania antreprenorială a anului în energie” Tinmar Energy

Carla Parnica,   Marketing&Corporate Communication Manager Tinmar: Industria energiei este provocatoare, nu este una plictisitoare. În ultima perioadă a început să se digitalizeze din ce în ce mai mult. Este o industrie care te provoacă. Dinamica şi viteza de reacţie sunt foarte importante. Urez La Mulţi Ani Ziarului Financiar şi mult succes, să fiţi în continuare un reper!

 

 

Premiu Special: Superbet

Cristian Gheorghiţă,  Group Employee Communications Manager, Superbet: Deşi pare o industrie care nu se bazează pe matematică, totul în spate este un mare mecanism matematic. Suntem o industrie care creşte pe nişte baze foarte solide, iar partea de tehnologie devine foarte relevantă. Integrăm vertical tot ce înseamnă partea de tehnologie. Suntem un model de business antreprenorial care merge în exterior. Polonia a fost un prim-pas, dar achiziţiile din ultima perioadă deschid o piaţă mult, mult mai mare, nu doar Europa. Suntem cu ochii şi pe ce se întâmplă pe pieţele din America de Nord şi de Sud.

 

 

Premiul „Încredere acordată companiilor româneşti” Impetum Group

Andrei Cionca,  CEO si cofondator, Impetum Group: Mulţumesc ZF că de 22 de ani reflectă cât mai natural ce se întâmplă în economia românească. Lupta noastră e ca oamenii de afaceri să înţeleagă cu ce se confruntă, să devină tot mai puternici şi mai creativi pentru a depăşi această criză. Împreună vom reuşi şi vom scurta criza şi efectele ei negative.

 

 

Premiul „Cel mai mare dezvoltator imobiliar român” One United Properties

Beatrice Dumitraşcu,  VP Residential Sales One United Properties: Urez la mulţi ani Ziarului Financiar, sunteţi o reflexie foarte puternică a economiei româneşti. Şi eu mă uit în fiecare dimineaţă pe ZF să văd ce se întâmplă în economia românească. Noi ne adresăm unei nişe exclusiviste. Proprietăţile pe care le vindem sunt mai scumpe decât cele care sunt în general în piaţă. Noi am avut vânzări record începând din luna martie. Doar uniţi putem trece criza împreună. Uniţi, sănătoşi şi cu dorinţă puternică să ne atingem obiectivele în fiecare zi.

 

Making of:

Alexandra Matei, cel mai nou membru al echipei ZF, a acordat premiul pentru UiPath

Adelina Mihai, editor ZF