Brokerul BRK Financial Group devine market maker pentru acţiunile producătorului de vinuri Purcari, companie din primul eşalon al Bursei

Autor: Cristina Bellu 23.11.2020

Producătorul de vinuri Purcari, ale cărui acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET şi care are în acţionariat şi Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl de la Dedeman, beneficiază începând cu data de 19 noiembrie de serviciile de market making ale emitentului oferite de BRK Financial Group (BRK), companie aflată în top 10 intermediari de la bursa românească.

“Conform prevederilor regulamentului ASF privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piata, precum şi a  legii privind privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, Purcari Wineries Public Company Limited informeaza ca a semnat pe 19 noiembrie 2020 cu S.S.I.F. BRK Financial Group un contract privind activitatea de Market Maker pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti”, spun reprezentanţii Purcari într-un anunţ pe pagina BVB.

Potrivit acestora, durata contractului este de şase luni incepand cu data semnarii contractului, cu posibilitatea de prelungire.

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum şi cu BVB.

Purcari a încheiat T3/2020 cu venituri de 53,4 mil. lei, în creştere cu 5% faţă de perioada similară din 2019, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 18%, până la valoarea de 10 mil. lei. La nivelul primelor nouă luni ale anului, producătorul de vinuri a raportat afaceri de 138 mil. lei, nivel similar cu cel înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2019, în timp ce profitul net a atins valoarea de 25,5 mil. lei, în scădere cu 13%.

Compania gestionează în jur de 1.400 de hectare de podgorii şi operează patru platforme de producţie în România şi Moldova. Grupul este lider în seg­mentul de vinuri premium din Româ­nia, cu o cotă de circa 30% şi cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de ţări.

Purcari are o  capitalizare de 424 milioane lei pe bursa de la Bucureşti după ce, de la începutul anului, acţiunile WINE s-au depreciat cu 4,5%, după tranzacţii de 80,8 milioane lei.