PwC şi D&B David şi Baias au asistat Clinicile Dentare Dr. Leahu în tranzacţia prin care fondul Morphosis Capital a cumpărat un pachet de acţiuni. ” Piaţa serviciilor medicale se află într-un continuu proces de dezvoltare şi consolidare; interesul investitorilor rămâne ridicat”

Autor: Roxana Rosu 23.11.2020

O echipă integrată de specialişti în tranzacţii ai PwC România şi D&B David şi Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România, a asistat Clinicile Dentare Dr. Leahu în tranzacţia prin care Morphosis Capital Fund I a preluat un pachet minoritar de acţiuni de la proprietarul companiei, Dr. Ionuţ Leahu.

”Ne bucurăm că am avut prilejul să asistăm într-o tranzacţie care a fost încheiată în această perioadă pentru că reprezintă un semnal clar pentru piaţă că investitorii continuă să aibă încredere în companiile unde managementul a dovedit că poate construi o afacere solidă, capabilă să traverseze o situaţie de criză”, a declarat Cornelia Bumbăcea, Partner Deals PwC România.

PwC a oferit consultanţă specializată de tip „M&A lead-advisory”, precum şi consultanţă financiară şi comercială în toate etapele, până la finalizarea tranzacţiei, în timp ce avocaţii D&B David şi Baias au acordat consultanţă juridică de tip M&A în toate etapele, până la finalizarea tranzacţiei.

“Piaţa serviciilor medicale (la fel ca şi alte domenii câştigătoare ale perioadei actuale, cum este de exemplu şi sectorul IT şi cel tehnologic în general) se află într-un continuu proces de dezvoltare şi consolidare, ceea ce arată că interesul investitorilor rămâne ridicat şi există resurse financiare în piaţă, având astfel motive de optimism pentru finalul de an 2020 şi pentru anul 2021”, spune Anda Rojanschi, Partener coordonator al practicii M&A din cadrul D&B David şi Baias.