După dublarea costurilor cu provizioanele, la peste 221 milioane de lei. Profitul CEC Bank a ajuns la 274,2 milioane de lei la finalul primelor 9 luni din 2020. Neacşu, CEO: Evoluţia rezultatelor CEC Bank este încurajatoare, în contextul unui mediu caracterizat de incertitudine şi un nivel redus al dobânzilor

Autor: Claudia Medrega 24.11.2020

Profitul net raportat de CEC Bank, instituţie de credit deţinută de stat, în primele nouă luni din 2020 a fost de 274,2 mil. lei, rezultatul fiind afectat în principal de dublarea cheltuielilor  ne­te cu provizioanele aferente credi­te­lor, până la nivelul de 221,4 mil. lei la sfârşitul lunii septembrie 2020.

Practic, cheltuielile cu pro­vizioa­nele s-au majorat cu 110 mil. lei peste nivelul din aceeaşi pe­rioadă din 2019, potrivit infor­maţiilor trans­mise de bancă.

Totodată, câştigul CEC Bank din acest an a fost afec­tat şi de ajustările nete nega­ti­ve, în va­loa­re de circa 43 mil. lei, generate de mo­di­fi­cările clau­zelor con­trac­tuale în vi­goa­re, în special ca ur­mare a mo­dificării con­di­ţiilor con­tractuale prin amâ­na­rea la pla­tă a ratelor de credit.

În contextul economic ac­tual, banca estimează că şi în ul­ti­ma parte a anului va înre­gistra o majorare a  pro­vi­zioa­nelor aferente creditelor.