Elon Musk îl depăşeşte pe Bill Gates şi devine al doilea cel mai bogat om din lume. Averea şefului Tesla a crescut anul acesta cu peste 100 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici 24.11.2020

Elon Musk l-a depăşit pe Bill Gates în topul celor mai bogaţi oameni din lume, la o săptămână după ce fondatorul Tesla a preluat poziţia a treia de la Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, conform Bloomberg Billionaires Index.

Averea antreprenorul în vârstă de 49 de ani a crescut în ultimele ore cu 7,2 miliarde de dolari şi a ajuns astfel la 128 de miliarde. Per total, Musk a înregistrat o creştere de peste 100 de miliarde de dolari de la începutul anului, perioadă în care ocupa locul 35 în clasamentul realizat de Bloomberg.

Acţiunile Tesla au crescut masiv după ce compania a fost selectată pentru indicele S&P 500, în care se găsesc cele mai puternice companii din Statele Unite, capitalizarea producătorului de maşini electrice apropiindu-se astfel de 500 de miliarde de dolari. Averea lui Musk vine în proporţie de 75% din acţiunile Tesla.

Dacă ritmul de creştere va continua, Musk ar putea câştiga un bonus în valoare de 55,8 miliarde de dolari. Pentru a câştiga pariul făcut cu acţionarii Tesla, firma trebuie să atingă o valoare de piaţă de 650 de miliarde de dolari până în 2028.

 În vară, Tesla a depăşit oficial Toyota şi a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume. Cel mai probabil, Tesla va livra anul acesta circa 500.000 de maşini electrice. Prin comparaţie, producţia anuală a producătorului nipon este de aproximativ 10 milioane.

Cofondatorul Microsoft Bill Gates a ocupat câţiva ani primul loc în clasamentul celor mai bogaţi oameni la nivel mondial, însă a fost depăşit în 2017 de şeful Amazon Jeff Bezos, care are în prezent o avere de 182 de miliarde de dolari.