ZF Live. Dragoş Atanasiu, director corporate finance PwC: În România există potenţial ca anul viitor să se încheie 5-10 tranzacţii de peste 100 mil. euro. An de an vedem la fel de multe dealuri peste acest prag. Citiţi ZF Top Tranzacţii 2020

Autor: Alexandra Matei 25.11.2020

Domeniile care au generat tranzacţii şi au creat valoare în economia românească în 2020 au rămas aceleaşi ca înainte de pandemia de COVID-19. Printre ele se numără zona de IT, producţie, telecom, utilităţi şi imobiliare.

Pandemia de COVID-19 şi-a pus amprenta asupra pieţei de M&A din România şi de pretutindeni, însă impactul acestui eveniment a fost mai mic decât se estima în prima jumătate din 2020, cifrele fiind salvate de o serie de dealuri majore care au fost anunţate pe final de an pe plan local. Aceste tranzacţii însă erau negociate de mult mai multă vreme, chiar dinainte de izbucnirea pandemiei. Totuşi, au fost şi o serie de dealuri parafate în 2020 şi ne­gociate în plină criză ge­nerată de COVID-19.

„Am trăit pe viu piaţa de anul acesta şi deal-urile pe care le-am făcut nu erau neapărat cristalizate atunci când s-a intrat în lockdown. Faptul că acestea s-au concretizat în cele din urmă înseamnă că sunt bani şi că există şi încredere, pentru că dincolo de finanţare trebuie să existe încredere în ceea ce priveşte viitorul unei companii pentru ca ea să fie subiectul unei tranzacţii“, a declarat Dragoş Atanasiu, director corporate finance PwC, în cadrul ZF Live.