Victor Căpitanu, cofondator al dezvoltatorului imobiliar One United Properties

Ziarul Financiar 01.03.2021

„Când am împlinit 22 de ani eram student la facultatea de Finanţe-Bănci la ASE Bucureşti, în anul III, iar în paralel lucram full time în divizia Corporate a Băncii Bucureşti, la sediul central din Bdul. Unirii (acum Alpha Bank). Începusem deja să investesc în terenuri localizate la marginea Bucureştiului împreună cu Andrei Diaconescu, partenerul meu de business. În mod special îmi amintesc că înaintea zilei mele de naştere din acel an am tranzacţionat prima noastră investiţie în terenuri, o proprietate de 1ha în comuna Chiajna, localizată vizavi de primul Carrefour din Bucureşti, la ieşirea spre Piteşti. Simţeam că am dat lovitura cu profitul făcut, în jurul sumei de 10.000 de euro.

Îmi doream să pornesc propria mea companie de investiţii financiare, pe care ulterior am şi fondat-o împreună cu Andrei Diaconescu, Vlad Buşilă şi Doru Lionăchescu: Capital Partners. La momentul 22 de ani era doar o dorinţă, dar se pare că nu poţi realiza nimic fără să îţi doreşti mai întâi.

Mă visez toată viaţa în Bucureşti, aproape de businessul meu, de familia mea şi de prieteni. Nu cred că există loc mai frumos în care să locuieşti în lume, dacă iei în calcul perspectiva dezvoltării, costul vieţii şi proximitatea de restul Europei. Am ajuns la un echilibru în viaţă şi business.“