Altfel de aripi. Grigore Horoi, preşedintele grupului Agricola

Ziarul Financiar 13.03.2021

„22 de ani! Ce vârstă frumoasă! La 22 de ani, eu tocmai terminam armata şi mă focusam să-mi finalizez studiile, să devin inginer la Întreprinderea de Avioane Bacău, unde lucram în acea perioadă. Era anul 1978 şi eu visam la ce visau cei mai mulţi în acele timpuri: o slujbă bine plătită şi respectată, un apartament bun într-o zonă decentă, o maşină Dacia şi o familie cu doi copii. Până în 1989 aproape că îmi împlinisem visurile la care aveam voie să aspir. Revoluţia m-a găsit la o companie (întreprindere) care avea ca produs... tot ceva cu aripi: Întreprinderea Avicola Bacău.

N-o să povestesc tot parcursul de după acel moment, dar vreau să vă spun că acum
22 de ani, în 1998 - anul naşterii voastre - mă găseam în poziţia de vicepreşedinte al companiei Agricola, care integra fostele Avicola, Suinprod, F.N.C. Carbac şi o parte din fortul trust I.A.S. Principala preocupare a echipei de conducere de atunci era să identificăm posibili investitori şi/sau surse de finanţare care să ne ajute să punem în ordine bilanţul foarte dezechilibrat al companiei.

Nu i-am găsit pe acei investitori care să se implice în povestea Agricola, dar am găsit soluţii alternative care ne-au ajutat să progresăm. În cei 22 de ani am evoluat, am traversat crize, am dezvoltat afacerea şi acum privim cu încredere spre noi orizonturi.“