Peter Garnry, director strategie acţiuni. Saxo Bank: Pariem pe creşterea acţiunilor din pieţele emergente în 2021. Garnry observă că acţiunile de pe pieţele emergente sunt cel mai performant segment din acest început de săptămână

Autor: Tibi Oprea 25.11.2020

Peter Garnry, director strategie acţiuni în cadrul Saxo Bank, spune că prognoza pentru anul viitor a băncii internaţionale de investiţii este că acţiunile de pe pieţele emergente se vor aprecia pe măsură ce Asia va ieşi din pandemia de COVID-19 mult mai puternică decât economiile dezvoltate.

„Cel mai probabil, China îşi va uşura condiţiile financiare prin politica monetară la începutul anului 2021, însufleţind sentimentul, dar şi multiplii de valorizare a acţiunilor pe pieţele emergente. În 2021, câştigurile de pe pieţele emergente vor reveni cu o creştere şi mai impresionantă decât în lumea dezvoltată, creând un trend pozitiv de surprize privind câştigurile“, scrie Garnry. De asemenea, Garnry observă că acţiunile de pe pieţele emergente sunt cel mai performant segment din acest început de săptă­mână, pe fondul exporturilor Coreei de Sud mult mai bune decât estimările (primele 20 de zile ale lunii noiembrie), respectiv cu 11,1% faţă de estimarea de -5,8%, sugerând că partea ciclică economiei se „încălzeşte“ cu adevărat.