ZF Digital Summit ’20. Cosmin Vladimirescu, country manager România şi Croaţia, Mastercard: O treime din utilizatorii de carduri online sunt noi, sunt oameni care nu au mai plătit înainte online folosind cardul

Autor: Alexandra Cepăreanu 25.11.2020

Plăţile electronice au crescut în perioada februarie – septembrie 2020 cu 145% ♦ Au fost emise peste 700.000 de carduri noi în perioada iunie 2019 – iunie 2020.

Pandemia şi măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au contribuit la accelerarea adopţiei de către consumatori a plăţilor online. Astfel, în ultimele luni, o treime din persoanele care au folosit cardul pentru a face plăţi online s-au aflat la prima tranzacţie de acest tip.

„Am constatat o evoluţie bună a plăţilor electronice, în special a ratei de activare a clienţilor noi, care până acum nu folosiseră cardul pentru a cumpăra online. O treime din utilizatorii de carduri online sunt noi. Cifrele BNR, care nu se uită la întreaga piaţă, ci doar la cardurile emise de bănci şi instituţii financiar nonbancare, arată că în iunie 2019 erau 17,7 mil. de carduri în piaţă, iar anul acesta la finalul lunii iunie erau peste 18,4 mil. carduri“, a spus Cosmin Vladi­mirescu, country manager România şi Croaţia în cadrul companiei de tehnologie în industria globală de plăţi Mastercard. El a fost prezent în cadrul videoconferinţei ZF Digital Summit ’20.