Preşedintele Klaus Iohannis despre situaţia din spitalele suport COVID-19: Este adevărat că suntem la limită

Ziarul Financiar 25.11.2020

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că spitalele suport Covid sunt foarte aproape de capacitatea maximă. În cadrul unei conferinţe de presă, şeful statului a comentat imaginile cu pacienţii ţinuţi pe holuri la Spitalul Matei Balş.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut că statul face în permanenţă eforturi pentru a suplimenta numărul de paturi din spitale.

„Statul român face tot timpul demersuri pentru a creşte numărul de paturi şi la UPU şi la Terapie Intensivă (...) Din martie numărul de paturi s-a dublat prin efort public şi privat. Aceste eforturi continuă. Astăzi am discutat această chestiune (...) mi-au prezentat planul pe următoarele zile şi săptămâni. Facem eforturi ca să creştem capacitatea spitalelor care primesc bolnavi de această boală”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte imaginile cu pacienţi aflaţi pe holuri la Spitalul Matei Balş, preşedintele Iohannis a spus că este vorba despre persoane din zona de filtru. Şeful statului a recunoscut că unităţile suport Covid sunt foarte aproape de capacitatea maximă.

„Imaginile mi s-a relatat că sunt din zona de primire a pacienţilor, din filtru. Este adevărat că suntem la limită. Nu suntem la limita superioară, dar sper să nu fim lăsaţi singuri, de aceea trebuie sa ne ferim de virus, pentru a nu avea un număr prea mare de pacienţi şi a le permite medicilor să se ocupe de cazurile grave”, a precizat Iohannis.