Dorel Peciu-Florianu, Hidroconstrucţia: Pe primele şapte luni din 2020 avem o creştere de 60%, dar anul este posibil să fie afectat negativ. Din cauza pandemiei, ne-am confruntat cu întârzieri în furnizarea materialelor şi limitări în deplasarea angajaţilor

Autor: Alina-Elena Vasiliu 26.11.2020

În domeniul construcţiilor, spune Dorel Peciu-Florianu, pandemia s-a reflectat prin întârzieri importante în certificarea şi plata sumelor rezultate în urma lucrărilor efectuate sau scăderea gradului de flexibilitate în negocierile contractuale.

Hidroconstrucţia, unul dintre cei mari constructori de pe piaţa locală, are în derulare peste 80 de proiecte cu o valoare totală de 253 de mi­lioa­ne de euro, iar în primele şapte luni ale anului 2020 a înregistrat o creştere cu 60% a afacerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„În ciuda restricţiilor şi a limi­tărilor generate de pandemie, dar în acord cu portofoliul de lucrări dobândit în 2019, la sfârşitul lunii iulie 2020 rezultatul activităţii arată o creştere a cifrei de afaceri cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (295 mil. lei în 2020 faţă de 180 mil. lei în 2019), urmând trendul naţional înregistrat de sectorul cons­trucţiilor“, spune Dorel Peciu-Florianu, directorul general al Hidroconstrucţia.