Cooperativa agricolă Gold Fruct Udeşti, cu 100 de hectare cultivate cu meri, cireşi şi vişini în judeţul Suceava, livrează anual peste 2.000 de tone de fructe către marile lanţuri de magazine. „Am investit 5 mil. euro într-un depozit şi o linie de sortare, ambalare şi procesare a fructelor. Retailerii ne-au acceptat văzând că ştim ce vrem şi livrăm un camion de fructe pe zi“

Autor: Florentina Niţu 26.11.2020

Cooperativa agricolă Gold Fruct Udeşti din localitatea Vultureşti, judeţul Suceava, înfiinţată în 2009 din nevoia de a accesa fonduri europene pentru a moderniza şi creşte o livadă mică de meri şi de a trimite materia primă în stare proaspătă şi procesată în toată ţara, are în prezent o suprafaţă cultivată de 100 de hectare cu meri, cireşi şi vişini şi livrează anual peste 2.000 de tone de fructe către marile lanţuri de magazine.

„Cooperativa a pornit de la un singur om, care a văzut potenţial în zonă şi a cumpărat conacul Vultureşti, ce avea puţin pământ şi o livadă veche de meri. Acum, livada bătrână s-a transformat într-una tânără de 80 de hectare cultivate cu meri şi 20 de hectare cultivate cu cireşi şi vişini, iar de anul trecut am plantat şi nuci. Avem şi un brand de sucuri naturale, Conacul Vultureşti“, spun reprezentanţii cooperativei agricole Gold Fruct Udeşti.