Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab, în insolvenţă din 2017, ar putea reveni la tranzacţionare. Compania din Târgu Mureş a depus planul de reorganizare

Autor: Tibi Oprea 26.11.2020

Romcab Târgu Mureş (simbol bursier MCAB), producător de cabluri cu fibră optică în insolvenţă şi suspendat de la tranzacţionare din februarie 2017, a anunţat joi la bursa de la Bucureşti că pe 20 noiembrie a depus Planul de reorganizare la grefa Tribunalului Specializat Mureş, cee ace înseamnă că societatea ar putea reveni la tranzacţionare.

“De la data deschiderii procedurii şi până în prezent, în pofida tuturor dificultăţilor întâmpinate, Romcab a funcţionat şi funcţionează după principiul <business as usual>, rămânând un jucător pe piaţa economică, având posibilitatea de a-şi păstra clientela, brandul şi patrimoniul, conform raportărilor făcute şi comunicate pieţei de capital, reuşind totdată să îşi îmbunătăţească semnificativ poziţia de piaţă, serios afectată de intrarea în insolvenţă, respectiv să-şi recâştige o parte dintre clienţi şi să atingă, astfel, o cifră de afaceri în continuă creştere, de la 38 mil. euro în 2017 la 61 mil. euro în 2018, urmată de o creştere până la 97 mil. euro în 2019, respectiv până la 134 mil. euro la 30.09.2020”, se arată într-un raport la bursă.