2Performant vine la bursa de la Bucureşti cel mai probabil până la finele anului. Acţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul 2P

Autor: Tibi Oprea 26.11.2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis pe 25 noiembrie eliberarea certificatului de înregistrare a acţiunilor companiei de tehnologie 2Performant, liderul pieţei de marketing afiliat din România, în vederea admiterii acestora la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB (piaţa AeRo).

Următorul pas în demersurile oficiale de listare la bursă îl reprezintă susţinerea cererii de admitere în faţa Comisiei de Admitere la Tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti.

Reprezentanţii companiei 2Performant se aşteaptă ca acţiunile să intre la tranzacţionare până la finalul acestui an. Acţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul 2P.

În luna iulie a acestui an, compania şi-a anunţat intenţia de listare pe piaţa AeRo a Bursei de Valori Bucureşti şi colaborarea cu Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri pe piaţa românească de capital.

“Direct conectată la accelerarea semnificativă a comerţului online în această pandemie şi la evoluţia marketingului digital, compania de tehnologie 2Performant are un potenţial ridicat de creştere. Pentru primul semestru al anului 2020 compania a raportat o creştere a cifrei de afaceri cu 37,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la peste 9 milioane de lei. Totodată, compania a generat în aceeaşi perioadă vânzări pentru clienţii săi cu 54,1% mai mari, în valoare de peste 27 milioane de euro (TVA inclus). Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, indicele EBITDA a crescut în semestrul 1 cu 129%”, transmite compania.