Adrian Crivii, CEO Darian DRS: România este a doua ţară din Europa ca scădere de venituri, ceea ce va influenţa cererea de pe piaţa imobiliară

Autor: Alexandra Matei 27.12.2020

 Vor apărea modificări în comportamentul consumatorilor privind achiziţia de locuinţe, iar gradul de ocupare în clădirile de birouri va fi influenţat de preţul chiriei  Trendul descrescător în industria imobiliară, favorizat de lucrul de acasă al angajaţilor din clădirile de birouri, nu se va termina curând, ei conştientizând avantajele acestuia  Oamenii iau în calcul ideea de a avea o locuinţă mai mare, pentru a putea lucra de acasă, sau chiar mutarea la periferie.

Piaţa imobiliară se reaşează, în urma situaţiilor economice actuale, iar Adrian Crivii, CEO al Darian DRS, firmă de servicii profe­sionale de consultanţă în evaluare, spune că se aşteaptă un trend descrescător al acesteia, dar şi modificări în ceea ce priveşte achiziţia de locuinţe sau chiria în clădirile de birouri, oamenii fiind acum influenţaţi de suprafaţă şi de preţul chiriei mult mai mult decât înainte de pandemie.

„Piaţa imobiliară este o piaţă conserva­toare, deci nu există nişte variaţii foarte rapide. Trendul va fi descrescător, întrucât anul trecut a ajuns la un nivel foarte înalt. Acum va veni o ajustare, dar nu una bruscă, cel puţin dacă ne referim la activele importante din industrii, care încă nu resimt criza. Problemele vor fi în ceea ce priveşte valorile activelor pentru companiile care sunt mai puţin adaptate acestei situaţii. O altă problemă este cea de a avea o locuinţă mai mare, pentru a putea lucra de acasă, care va avea un impact în comportamentul consuma­torilor. Se pune problema şi de a te muta la periferie, la casă, în condiţiile în care există infrastructură“, spune Adrian Crivii, CEO al Darian DRS, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.