Răzvan Atim, director general pentru Europa de Est în cadrul unicornului UiPath: Relansarea economică a României trebuie să aibă la bază digitalizarea şi IMM-urile. „Lipsa de cunoaştere a beneficiilor oferite de implementarea roboţilor software este printre cele mai mari piedici în calea adoptării acestora de către IMM-uri“

Autor: Alexandra Cepăreanu 27.11.2020

Programul de relansare econo­mică a României ar trebui să aibă în centrul său digitalizarea şi sprijinirea IMM-urilor, consi­deră reprezentanţii UiPath, cel mai puternic produs al industriei de IT din România, care a devenit liderul global al industriei de roboţi software, ajungând astfel la o evaluare de peste 10 miliarde de dolari. Roboţii UiPath, care înlocuiesc oamenii în activităţile repetitive de la birou, se bucură de o cerere explozivă la nivel global, accelerată inclusiv de pandemie.

„Relansarea economică trebuie să aibă la bază digitalizarea. Strategia de redresare şi creştere economică trebuie să pună accent pe susţinerea IMM-urilor şi oferirea posibilităţii de a achiziţiona şi implementa tehnologii noi cu fonduri europene“, a spus Răzvan Atim.