Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Mircea Iliescu, investitor: Cotaţiile ar trebui să fie mişcate în principal de emoţie în perioada următoare

Autor: Tibi Oprea 27.11.2020

Mircea Iliescu, financial advisor şi fondator al platformei de educaţie financiară BVBescu, spune că în perioada următoare cotaţiile ar trebuie să fie mişcate în principal de emoţie şi se aşteaptă la un trend pozitiv pentru până la finele anului, atât pentru Bursa de la Bucureşti cât şi pentru cea americană.

„În principiu în perioada următoare cotaţiile ar trebui să fie mişcate de emoţie, emoţia care este generată de posibilitatea de a avea un vaccin în curând, emoţia care este generată de Fed şi potenţialele sume alocate pentru sprijinirea celor afectaţi din economie, de ECB. Emoţia cred că îşi va spune cuvântul, tocmai pentru că nu avem ştiri majore din punct de vedere economic sau politic. Alegerile în SUA s-au încheiat într-un fel, deşi rezultatul nu a fost atât de previzibil, este acum ştiut că Donald Trump a acceptat înfrângerea, în Europa nu avem date semnificative din punct de vedere politic, în România avem alegeri pe 6 decembrie, dar şi aici singura evoluţie negativă ar putea fi ge­ne­rată de un rezultat al alegerilor nescon­tat, respectiv ca dreapta să nu poată să formeze un guvern sau o majoritate stabilă în Parlament“, spune investitorul.