Staţiile de metrou care deservesc polii de business ai Bucureştiului sunt la o treime din traficul de anul trecut. Andrei S., corporatist care lucrează pentru o companie cu sediul în Pipera: Nu am mai mers la birou din martie şi nici nu sunt perspective să ne întoarcem curând

Autor: Alina-Elena Vasiliu 30.11.2020

De la aproape 1,2 milioane de călători în intervalul 1 octombrie – 15 noiembrie 2019, la doar 360.000 în aceeaşi perioadă a anului 2020, potrivit datelor Metrorex. Atât de mult s-a redus traficul la staţia de metrou Aurel Vlaicu, cea mai aglomerată staţie care deserveşte concentrări de birouri din Bucureşti. Scăderea este de circa 70% şi este rezultatul aplicării variantei „work from home“, adoptată de numeroase companii de la instalarea pandemiei de COVID-19 în România.

Câteva zeci de mii de corporatişti tranzitau zilnic staţia de metrou Aurel Vlaicu până în martie 2020, pentru a ajunge la birou, în clădiri precum Equilibrium, Floreasca Business Park, Floreasca Tower, Globalworth Plaza, Lakeview, Oregon Park, Sky Tower. Aceeaşi staţie deserveşte şi mallul Promenada.