Videoconferinţa ZF IT Generation. Anul 2020 pentru ecosistemul local de start-up-uri tech. Start-up-urile tech devin interesante pentru investitori din toate sectoarele, iar România atrage din ce în ce mai multe fonduri de investiţii internaţionale

Autor: Alexandra Cepăreanu 05.12.2020

 „Sunt oameni din industrii variate care nu au avut legături cu partea de start-up-uri tech şi care s-au întors spre acest ecosistem“ ♦ „Volumul ecosistemului local de start-up-uri ar trebui să fie mai amplu, pentru a avea acele performanţe ale vârfurilor“ ♦ „România a început să apară ca un punct nevralgic pe harta de investiţii a fondurilor de venture capital pentru că oamenii caută oportunităţi“.

Criza sanitară a accelerat dezvoltarea ecosistemului de startup-uri tech, repre­zentând o oportunitate pentru antreprenorii ino­vativi să scoată pe piaţă diverse soluţii tech care să răspundă noilor nevoi născute în ultimele luni.

Astfel, investitori din toate industriile s-au uitat către ecosistemul de start-up-uri cu profil hi-tech şi au început să investească în această zonă.

„Observăm din ce în ce mai multe entităţi şi persoane interesate să investească, interesate de ce pot face mai mult în zona de start-up-uri tech. Avem mulţi investitori de tip angel care şi-au schimbat focusul şi acum se uită în această zonă. Am avut cel puţin cinci tranzacţii pentru astfel de investitori de tip angel“, a spus Silviu Stratulat, managing partner în cadrul casei de avocatură Stratulat Albulescu.