Asigurătorul austriac VIG îşi consolidează poziţia de lider pe piaţa asigurărilor din România după cumpărarea olandezilor de la Aegon, cu o cincime din piaţă: VIG va intra şi pe piaţa pensiilor private din România

Autori: Mircea Nica , Claudia Medrega 01.12.2020

 Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group a semnat acordul de cumpărare a grupului olandez Aegon în România, Ungaria, Polonia şi Turcia,  preţul achiziţiei fiind de 830 mil. euro ♦ Finalizarea oficială a achiziţiei companiilor Aegon este aşteptată în a doua jumătate a anului 2021 ♦ Aegon a intrat pe piaţa din România în 2007 prin divizia de pensii private, iar în 2008 s-a extins şi în piaţa asigurărilor de viaţă ♦ În 2013 Aegon a cumpărat şi operaţiunile locale ale grupului olandez Eureko.

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), prezent pe piaţa locală cu companiile de asigurări Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, îşi va consolida participaţia de peste o cincime din piaţa locală de asigurări, cu subscrieri de mai mult de 2,3 mld. lei, după preluarea Aegon, tranzacţie derulată în România şi în alte trei ţări, Polonia, Ungaria şi Turcia la un preţ total al achiziţiei de 830 mil. euro.

Astfel, asigurătorul austriac VIG, prin cele trei companii din România, îşi consolidează poziţia de lider pe piaţa locală a asigurărilor, după cumpărarea Aegon.