Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Ioan Gheorghiu, Amundi AM: Pentru luna decembrie suntem în general optimişti, dar cu frâna de mână trasă

Autor: Tibi Oprea 01.12.2020

„Aurul este de cumpărat, dar este deja şi la un nivel ridicat.“

Ioan Gheorghiu, director general adjunct al Amundi Asset Management, cel mai mare administrator de investiţii din Europa, cu active sub gestiune de circa 1.500 de miliarde de euro, spune că luna decembrie este în mod statistic pozitivă pentru piaţă, dar nu exclude apariţia unor episoade nepre­văzute, astfel că optimismul este rezervat în ceea ce priveşte finalul de an.

„În general luna decembrie statistic vorbind este o lună pozitivă, în care socotelile pentru investitori în general ies bine, dar având în vedere anul dificil pe care l-am parcurs din punct de vedere economic, în principal manifestat prin criza sanitară, dar şi evenimentele politice care tocmai s-au încheiat cu alegerile din State, ar putea exista surprize la nivel de volatilitate. Ce observăm în rândul investitorilor este o oarecare linişte, o stare de relaxare şi ştim că atunci când există astfel de stări pot apărea episoade neprevăzute. Suntem în general optimişti, dar cu frâna de mână trasă“, spune Gheorghiu.