Cătălin Grigoriu şi fraţii Pavăl de la Dedeman, care controlează Moldova Farming, investesc peste 1 mil. euro în irigaţii. „Anul 2020 a fost cel mai dificil an din punct de vedere agricol pe care l-am trăit vreodată. Am luat toate măsurile pentru a fi prezenţi în piaţă mulţi ani de acum înainte“

Autor: Florentina Niţu 05.12.2020

Cătălin Grigoriu, antreprenorul care deţine împreună cu fraţii Pavăl afacerea din domeniul cultivării cerealelor şi distribuţiei de inputuri agricole, Moldova Farming, din Bacău, spune că anul agricol 2020 a fost foarte provocator, din cauza secetei care a redus semnificativ producţiile la toate culturile, astfel compania va face o investiţie în irigaţii, pentru a-şi eficientiza activitatea pe viitor.

„Anul 2020 a fost cel mai dificil an din punct de vedere agricol pe care l-am trăit vreodată. Din păcate, lucrăm terenurile agricole într-o zonă afectată puternic de secetă. Producţii atât de mici la toate culturile agricole nu am avut niciodată. Iar pe partea de comerţ am simţit pe pielea noastră neputinţa fermierilor de a ne plăti la timp inputurile. (...) Investim în acest an peste 1 milion de euro în irigaţii, am realizat o cartare completă a terenurilor noastre, în speranţa eficientizării fertilizării, iar pe partea de comerţ vom fi extrem de selectivi cui vom vinde inputuri“, a spus pentru ZF Cătălin Grigoriu.