Gigantul german Adidas nu mai lucrează cu niciun furnizor român după ce colaborarea cu singura fabrică parteneră a fost întreruptă în 2020

Autor: Cristina Roşca 02.12.2020

♦ Pe lista de furnizori a grupului, listă updatată la 1 august 2020, apare o singură firmă locală, este vorba de SMS România din Satu Mare. Oficialii companiei spun că această colaborare a fost sistată între timp.

Grupul german Adidas, unul dintre cei mai cunoscuţi jucători din lume de pe piaţa echipamentelor sportive, are peste 650 de furnizori în lume, este vorba de companii care produc atât bunuri finite, cât şi componente, potrivit unei liste publicate recent pe site-ul propriu. Este interesant de observat că pe listă apar companii din diverse colţuri de lume, din Argentina şi Brazilia, în Vietnam şi Cambodgia. Totodată, pro­ducţia Adidas nu se petrece doar în ţări subdezvoltate, cu forţă de muncă ieftină, ci şi în ţări precum Canada, Austria şi Belgia. Din Europa sunt prezente companii din peste 15 ţări, printre care şi România. În cazul pieţei locale, al Poloniei, Rusiei, Lituaniei, Greciei sau Austriei e vorba de o singură firmă care produce bunurile Adidas.