Alina Enache, o româncă, are responsabilitatea întregii categorii a aparatelor de ras la nivel global pentru grupul francez BIC. Ea locuieşte în Polonia, unde s-a mutat acum circa zece ani, când a primit prima ei poziţie de expat

Autor: Cristina Roşca 02.12.2020

Executivul român Alina Enache este astăzi senior global strategy manager în cadrul companiei franceze BIC, ocupându-se de categoria apara­telor de ras. Grupul este cunoscut pentru instrumentele sale de scris, pentru brichete şi pentru aparatele de ras, BIC fiind o companie de familie cu o istorie de 60 de ani, cotată la bursa din Paris. La totalul businessului, segmentul de aparate de ras contribuie cu 24%, arată un raport al companiei care în 2019 a avut afaceri totale de aproape 2 mld. euro şi circa 13.000 de salariaţi. Unul dintre ei este chiar Alina Enache, care lucrează pentru companie de aproape un deceniu.

„Mi-am început cariera de pe băncile facultăţii. Eram în ultimul an la ASE când m-am angajat în Procter & Gamble - o adevărată şcoală de marketing şi o companie unde am învăţat foarte mult şi unde am crescut profesional“, îşi aminteşte ea.