Catalyst reintră în joc cu un fond de 40 mil. euro pentru start-up-uri de tehnologie, care va investi între 1 şi 3 milioane de euro pe proiect. „Suntem mult mai relaxaţi din punctul de vedere al oportunităţilor de investiţii: sunt companii care acum nu sunt în faza de a atrage bani, dar în 2-3 ani de zile vor fi.“

Autor: Adrian Seceleanu 03.12.2020

Fondul de investiţii Catalyst România, susţinut de 3TS Capital Partners, a strâns deja de la investitori privaţi şi de la Fondul European de Investiţii (FEI) 26 milioane de euro pentru un nou fond dedicat finanţării companiilor din tehnologie, media şi telecom, care va avea o dimensiune totală de 40 milioane de euro şi care se va concentra pe proiectele din România.

„40 de milioane de euro este di­mensiunea ţintă a fondului. 15 milioane de euro vin de la FEI iar o sumă de 25 milioane de euro este estimată să fie obţinută de alţi investitori instituţionali şi privaţi. Fondul va avea o durată de 10 ani. Am strâns deja 26 milioane de euro de la investitori şi avem încredere că putem ajunge la 40 milioane de euro. Vom continua activitatea de strângere de fonduri în următoarele 9-12 luni“, a declarat Marius Ghenea, managing partner al Catalyst România.

„Ne aşteptăm la un randament cu un multiplu de 3 pentru fond“, a precizat el.

El a precizat că fondul ţinteşte companii în stadiul iniţial de dezvoltare, companii care au demonstrat deja tracţiune de piaţa dar au nevoie de finanţare pentru creştere rapidă, pentru expansiune.