Firma de avocatură Filip & Company a asistat Ministerul Finanţelor Publice în emisiunea de euroobligaţiuni în valoare de 2,5 miliarde de euro

Autor: Roxana Rosu 03.12.2020

Avocaţii Filip & Company au acordat asistenţă Ministerului Finanţelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, în emisiunea de euroobligaţiuni în două tranşe care a atras de pe pieţele internaţionale 2,5 miliarde de euro.

Prima tranşă în valoare de 1,5 miliarde de euro are o maturitate de 20 ani şi un cupon de 2,65% pe an, în timp ce cea de-a doua tranşă, în valoare de 1 miliard de euro are o maturitate de 9 ani şi un cupon de 1,46% pe an.

„Un obiectiv fundamental atât al sectorului privat cât şi al entităţilor suverane în contextul pandemiei este asigurarea de rezerve de lichiditate pentru a face faţă provocărilor acestei perioade şi a putea lua măsuri de relansare şi redresare. România se află în categoria economiilor emergente mature, a căror datorie este finanţată pe piaţa liberă pe maturităţi lungi, semn al creşterii încrederii investitorilor în fundamentele şi perspectivele economiei româneşti. Această tranzacţie ajută la consolidarea poziţiei României, inclusiv pentru anul 2021 şi ne bucurăm că am putut şi noi ajuta”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanţelor Publice în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (counsel) şi Andreea Bănică (associate).

Filip & Company are una dintre cele mai dinamice practici de Finanţări şi Pieţe de Capital din România. Echipa de avocaţi include specialişti cu un palmares bogat dobândit în cadrul unor tranzacţii complexe desfăşurate atât pe plan intern, cât şi internaţional.