Trump atacă din nou. Preşedintele american a publicat un video de 46 de minute în care a declarat din nou că alegerile au fost fraudate: „Este cel mai important discurs pe care l-am rostit vreodată”. Videoclipul a fost luat în vizor de Facebook şi Twitter

Autor: Eduard Ivanovici 03.12.2020

Preşedintele Donald Trump a publicat un videoclip de 46 de minute în care a denunţat alegerile din 3 noimebrie, însă nu a oferit niciun argument solid. Anterior, procurorul general al Statelor Unite William Barr a declarat că Departamentul de Justiţie şi FBI-ul nu au descoperit fraude electorale ce ar fi putut influenţa în mod decisiv rezultatul alegerilor, notează The New York Times.

„Este cel mai important discurs pe care l-am rostit vreodată”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Trump refuză să îşi accepte înfrângerea în ciuda faptului că alegerile au avut loc în urmă cu o lună, iar Joe Biden a câştigat 81 de milioane de voturi populare – un nou record în SUA – şi 306 de voturi în Colegiul Electoral. Preşedintele în exerciţiu a declarat în repetate rânduri că Partidul Democrat a conspirat să fure Biroul Oval şi a înşirat în acest sens o serie lungă de acuzaţii false.

La sfârşitul videoclipului, Trump se descrie drept un apărător al sistemului electoral din America, adăugând că cea mai mare realizare a mandatului său ar fi protejarea integrităţii sistemului de votare.

Echipa juridică a preşedintelui, condusă de avocatul Rudolph W. Giuliani, a pierdut zeci de procese în Statele Unite, pe măsură ce a lansat acuzaţii ce nu au putut să stea în picioare în sălile de judecată.

Trump se bucură în continuare de o susţinere imensă, videoclipul primind 273.000 de like-uri în doar câteva ore pe Twitter şi 250.000 de share-uri pe Facebook. Ulterior, postările au fost luate în vizor de cele două reţele de socializare şi au fost marcate în ideea ca utilizatorii să verifice declaraţiile preşedintelui american.