Contzilla.ro: Modificarea Codului fiscal şi a Codului de procedură fiscală – principalele propuneri

Ziarul Financiar 03.12.2020
În data de 02.12.2020, două proiecte legislative ample au fost trimise Preşedintelui României în vederea promulgării: unul vizează Codul fiscal şi unul Codul de procedură fiscală.

Principalele modificări propuse Codul fiscal sunt:

 

 

Tot legat de telemunca, se introduce prevederea că nu sunt impozabile în sensul impozitului pe venit, sumele acordate angajaţilor care desfăşoară activităţi în regim de telemuncă pentru susţinerea cheltuielilor cu utilităţile la locul în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă şi abonamentul de date, şi achiziţia mobilierului şi a echipamentelor de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numarului de zile din luna în care persoana fizică desfasoară activitate în regim de telemuncă. Sumele vor fi acordate fără necesitatea de prezentare a documentelor justificative.

Acestea sunt numai câteva din propunerile de modificare a Codului fiscal, la care se adaugă cele de modificare a Codului de procedură fiscală.