Eliodor Apostolescu, producătorul pufuleţilor Gusto, un business de 30 mil. euro, cu un profit de 5 mil. euro: Privim cu încredere anul 2021, avem cereri de extindere pe pieţele internaţionale şi sperăm să ne putem atinge ţinta de 20% creştere

Autor: Florentina Niţu 04.12.2020

♦ Compania Phoenix Y, producătorul pufuleţilor Gusto, a avut în 2019 afaceri de aproape 30 mil. euro a obţinut şi un profit de peste 5 mil. euro ♦ Pentru 2020, reprezentanţii companiei estimează o creştere de 17% a veniturilor.

Eliodor Apostolescu, director general şi acţio­nar al Phoenix Y, producătorul pufu­le­ţilor Gusto, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil, susţine că în pofida pro­vocărilor aduse de pandemia de COVID-19 anul 2020 a fost unul bun, deoarece com­pania Phoenix Y a reuşit să finalizeze in­ves­ti­ţiile planificate şi datorită adaptării businessului la situaţia actuală aşteaptă o creş­tere 17% a cifrei de afaceri faţă de anul anterior.

„Am reuşit să ne continuăm planurile de dezvoltare, am finalizat proiectele începute în 2019 şi am demarat proiecte noi. (...) Criza so­cială şi cea economică au condus la o scăd­ere majoră a consumului, fapt care s-a reflec­tat în mod evident şi în rezultatele noastre. Am mărit echipa de vânzări, am diversificat sorti­mentele din gamele de produse Gusto şi rezultatele s-au concretizat în creşteri de aproximativ 17% ale cifrei de afaceri“, a spus pentru ZF Eliodor Apostolescu, director general şi acţionar al Phoenix Y.