Ce se ascunde în spatele tranzacţiei dintre cehii de la CEZ şi australienii de la MIRA: CEZ Vânzare furnizează energie electrică pentru Unitatea Militară Deveselu, partea românească a bazei militare

Autor: Cristina Roşca 05.12.2020

♦ CEZ Vânzare furnizează energie electrică pentru Unitatea Militară Deveselu, partea românească a bazei militare. Pentru partea americană e un alt furnizor.

Tranzacţia dintre cehii de la CEZ şi australienii de la Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) aşteaptă aprobarea Autorităţii Europene Antitrust şi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din România pentru a putea fi finalizată. Operaţiunile CEZ din România au fost vândute în toamna acestui an pentru peste 1 mld. euro, cea mai mare tranzacţie de pe piaţa locală a ultimilor 12 ani.

„Având în vedere că tranzacţia trebuie să fie validată de Autoritea Europeană Antitrust şi de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării din România şi pe baza duratei tranzacţiilor similare ne aşteptăm ca procesul de divestment să fie finalizat în prima jumătate a anului 2021“, spun reprezentanţii CEZ.