Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Aurel Bernat, CEO al BT Asset Management: Este un sentiment destul de bun pe burse în prezent. Investitorii îşi îndreaptă atenţia spre piaţa de capital

Autor: Liviu Popescu 04.12.2020

Aurel Bernat, CEO al BT Asset Management, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri mutuale din România, consideră că pe burse este un sentiment pozitiv în prezent, iar mulţi investitori îşi îndreaptă atenţia spre piaţa de capital anticipând performanţele viitoare ale economiei.

„Este un sentiment destul de bun în piaţă în prezent la nivel de investitori. Aceştia îşi îndreaptă tot mai mult atenţia, iar asta simţim şi noi pe piaţa fondurilor de investiţii, către piaţa de capital, şi cumva investitorii anticipează performanţe viitoare ale economiei. Dacă ne uităm la aşteptări, investitorii pun presiune majoră pe economia reală pentru că setările aşteptărilor, şi la noi, dar şi pe pieţele externe sunt destul de ridicate“, spune Aurel Bernat, cel care conduce administratorul cu un portofoliu de active de aproape 4 mld. lei, la Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.