Guvernul a decis: Pieţele se redeschid, iar restricţiile în perioada votării vor fi relaxate

Autor: Gabriel Pecheanu 04.12.2020

Pieţele se redeschid, iar restricţiile de circulaţie pe timp de noapte în perioada alegerilor vor fi relaxate, potrivit unei hotărâri de Guvern care va fi aprobată în şedinţa de vineri

„Hotărârea CNSU a trecut. Sunt două măsuri principale. Pieţele închise care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun Ministerul Sănătăţii, ANSVSA şi Ministerul Lucrărilor Publice. A doua măsură e pentru ziua votului, unde avem două situaţii, Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între 5 dimineaţă în data de 6 decembrie şi 1 dimineaţa în 7 decembrie, iar pentru membrii BEC, observatori, candidaţii şi personalul tehnic şi auxiliar care participă la procesul de vot nu vor fi supuşi restricţiilor de circulaţie între 23.00 şi 5.00 pe baza documentului justificativ. Pentru zonele carantinate care sunt sub carantină se va emite o reglementare care să prevadă exact aceste excepţii”, spune secretarul de stat Raed Arafat.

El precizează că votanţii izolare sau carantină la domiciliu trebuie să solicite urna mobilă.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să trimită ordinul comun pentru redeschiderea pieţelor imediat spre publicare în Monitorul Oficial.