Primul semn că telemunca va continua şi după pandemie: Companiile de pe piaţa locală au modificat cu clauză de telemuncă contractele a mai mult de 32.500 de angajaţi

Autor: Ramona Cornea 07.12.2020

„Companiile multinaţionale, centrele de servicii şi multe alte companii lucrează cu maximum 20-30% dintre salariaţi la birou şi aceia cu o programare foarte strictă astfel încât să se respecte măsurile de distanţare socială. Acest sistem va continua probabil până la finalul primăverii viitoare.“

Numărul contractelor de muncă cu clauză de telemuncă a ajuns la 32.521 pe 1 noiembrie, conform datelor de la Inspecţia Muncii, transmise la solicitarea ZF, un semn că organizaţiile din economia locală se pregătesc pentru a le permite angajaţilor să continue să lucreze în regim de tele­muncă şi după finalul pan­demiei.

„În pandemie, multe companii s-au organizat şi au facilitat telemunca. S-a trecut rapid de la un beneficiu pentru câţiva fericiţi din multinaţionale sau din domenii de activitate pentru care munca de birou e secundară (vezi IT) la un sistem larg răspândit. Din informaţiile noastre, companiile multinaţionale, centrele de servicii şi multe alte companii lucrează cu maximum 20-30% dintre salariaţi la birou şi aceia cu o programare foarte strictă astfel încât să se respecte măsurile de distanţare socială. Acest sistem va continua probabil până la finalul primăverii viitoare“, a spus pentru ZF Raluca Pârvu, business manager în cadrul BPI Group, companie de consultanţă în management şi resurse umane.