Cât va cheltui Amazon pentru bonusurile de sărbători ale angajaţilor

Autor: Eduard Ivanovici 05.12.2020

Gigantul american Amazon va cheltui 500 de milioane de dolari pentru bonusurile angajaţilor din „prima linie” pentru a le recunoaştere eforturile depuse în perioada sărbătorilor de iarnă, anunţă CBS News.

Anunţul vine în condiţiile în care compania şi alţi mari retaileri au devenit ţinta unui val de controverse după ce au ridicat sporurile de risc ale angajaţilor care lucrează în timpul pandemiei de COVID-19.

Astfel, bonusurile angajaţilor cu normă întreagă vor ajunge până la 300 de dolari, în timp ce angajaţii part-time vor primi 150 de dolari dacă rămân în cadrul firmei de-a lungul ultimei luni a anului.  

Compania lui Jeff Bezos deţine la nivel global o forţă de muncă de 1,2 milioane de oameni, dintre care au fost angajaţi doar în 2020 circa 430.000, potrivit The New York Times.

Retailerul a profitat din plin în urma perioadei de carantină din Statele Unite. Amazon estimează că veniturile din ultimul trimestru pot ajunge până la 121 de miliarde de dolari. În T3, nivelul veniturilor a depăşit 96 de miliarde de dolari, cu 26 de miliarde mai mult decât aceeaşi perioadă de anul trecut.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro


.