Topul judeţelor cu cel mai mare sold al depozitelor bancare la finalul lunii septembrie 2020. Municipiul Bucureşti, inclusiv Ilfov, conduce clasamentul, urmat de Cluj şi Constanţa

Autor: Mircea Nica 07.12.2020

♦ Soldul depozitelor în lei şi valută al populaţiei şi companiilor din Bucureşti şi Ilfov a ajuns la peste 66 mld. lei, reprezentând 42,1% din totalul depozitelor pe retail şi corporate, în lei şi valută, la finalul primelor nouă luni din 2020 ♦ Iaşiul este singurul judeţ din top care a înregistrat o scădere a soldului, aceasta fiind semnificativă, de aproape 18%.

Bucureşti, inclusiv Ilfov, Cluj şi Constanţa se află pe podiumul judeţelor cu cel mai mare sold al depozitelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută la finalul primelor nouă luni din 2020, conform datelor BNR. Cele trei judeţe deţin cumulat circa 51,1% din totalul soldului depozitelor pe segementul retail şi corporate, în lei şi valută, de la finalul lunii septembrie 2020, în valoare de aproape 157 mld. lei.

Municipiul Bucureşti, care include şi judeţul Ilfov, a înregistrat un sold al de­pozitelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, de 66,09 mld. lei, la finalul lunii septembrie 2020, cu 5,6% mai mult compa­ra­tiv cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Ponderea soldului înregistrat este de circa 42,1% din totalul soldului depozitelor pe retail şi coprorate, în lei şi valută, de la finalul primelor nouă luni din 2020. Astfel, se observă că Bucureşti, inclusiv Ilfov, se men­ţine cu un sold substanţial al depo­zi­te­lor, în timp ce valoarea sol­du­rilor ce­lor­lalte judeţe se află sub pragul de 8 mld. lei.