Cum trec prin criză cele mai mari companii antreprenoriale româneşti. Chimcomplex, cel mare exportator cu capital privat românesc: Finalizarea unei investiţii de 35 mil. euro într-o fabrică va crea 200 de noi locuri de muncă

Autor: Alexandra Matei 07.12.2020

Chimcomplex, cu două platforme în industria chimică, la Râmnicu-Vâlcea şi Borzeşti, este una dintre cele mai mari 20 de companii antreprenoriale din România şi cel mai mare exportator cu capital privat românesc.

Chimcomplex, companie chimică regională cu o cifră de afaceri de peste 260 mil. euro în 2019, va finaliza anul viitor o investiţie de 35 mil de euro, pentru o fabrică ce va crea circa 200 de locuri de muncă.

Totodată, această nouă fabrică, specializată în polioli – folosiţi la fabricarea spumelor poliuretanice folosite în industria mobilei  – va mări capa­citatea de producţie la peste 140.000 de tone pe an, iar potrivit lui Ştefan Vuza, pre­şedintele Chimcomplex, cen­trul avan­sat de cercetări al poli­olilor cât şi cel de pro­du­cere a energiei prin hidrogen va lucra pentru a finaliza proiectele.