Dosar penal pentru fraudă la vot în Constanţa, după ce un alegător a primit 3 buletine de vot

Autor: Cosmin Pirv 06.12.2020

Poliţiştii din Constanţa au deschis un dosar penal de fraudă la vot după ce membrul unei secţii de votare i-a dat unui alegător trei buletine de vot, unul pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat, pe care acesta le-ar fi introdus în urnă.

Două incidente au avut loc duminică dimineaţa în judeţul Constanţa, potrivit IPJ.

Poliţiştii din Năvodari s-au autosesizat după ce un bărbat a continuat campania electorală pe o reţea de socializare. Aceştia ar fi îndemnat alegătorii să voteze anumiţi candidaţi la Camera Deputaţilor şi la Senat.

Bărbatul a fost amendat cu 4.500 de lei.

La al doilea incident au intervenit poliţişti din cadrul Secţiei 4, care au fost sesizaţi de preşedintele unei secţii de votare. La faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că un membru al comisiei de votare ar fi înmânat unui bărbat un buletin de vot pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat, pe care acesta le-ar fi introdus în urnă.

În acest caz poliţiştii au deschis un dosar penal pentru fraudă la vot.

IPJ Constanţa anunţă că duminică 637 de forţe sunt mobilizate pentru asigurarea protecţiei celor 559 de secţii de votare, iar 210 poliţişti asigură măsurile de ordine şi linişte publică. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale sunt asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 230 de poliţişti sunt constituiţi în echipe operative, inclusiv luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti.