O femeie din Brăila a introdus două buletine de vot în urnă. Poliţiştii au deschis dosar penal

Autor: Petru Mazilu 06.12.2020

O femeie din oraşul Brăila a introdus două buletine de vot în urnă. Incidentul a fost sesizat autorităţilor, iar poliţiştii au deschis dosar penal. Alte incidente s-au produs în prima parte a zilei în judeţul Brăila.

Potrivit IPJ Brăila, de la deschiderea urnelor, în judeţ au fost înregistrate 10 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, unul nu se confirmă, şapte sunt în curs de verificare, iar pentru două au fost întocmite dosare penale.

Unul dintre incidentele grave a avut loc în oraşul Brăila. O femeie a introdus în urnă două buletine de vot, iar poliţiştii au întocmit dosar penal pentru fraudă la votare.

„În această dimineaţă, la ora 09:30, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că la o secţie de votare de pe raza municipiului, o femeie ar fi introdus în urnă două buletine de vot ştampilate, ambele pentru Senat. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că un membru al comisiei ar fi înmânat alegatoarei două buletine de vot, pe care aceasta le-a ştampilat şi le-a introdus în urnă. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot”, au anunţat reprezentanţii IPJ Brăila.

Un alt dosar penal a fost întocmit în cazul unui primar din judeţul Brăila care ar fi transportat cu maşina persoane din altă localitate pentru a vota pe liste suplimentare. Poliţiştii fac cercetăril într-un dosar de corupere a alegătorilor.