PNL: În secţii din Bucureşti au fost semnate procese verbale în alb, înainte de închiderea votului

Autor: Cosmin Pirv 06.12.2020

În mai multe secţii din Bucureşti au fost semnate procese verbale în alb, înainte de închiderea votării şi de numărarea voturilor, susţin reprezentanţii PNL. Aceştia atrag atenţia că acest lucru este ilegal şi susţin că poliţia s-a deplasat deja la trei astfel de secţii.

PNL filiala Sector 5 atrage atenţia tuturor reprezentanţilor din secţiile de votare că este ilegală semnarea proceselor verbale în alb înainte de închiderea votării şi de numărarea tuturor voturilor.

„Până la ora 12:30 au fost identificate trei secţii de votare în Bucureşti unde procesele verbale au fost semnate în alb, deşi legea prevede în mod special ca această practică este interzisă, iar toţi reprezentanţii partidelor au primit instrucţiuni în acest sens. Potrivit informaţiilor centralizate la acest moment, astfel de situaţii se regăsesc la secţia de votare 961 (liceul Ion Barbu), la secţia de votare 1.003 (şcoala generală 126) şi la secţia de votare 869 (şcoala generală 188). La toate aceste secţii poliţia s-a deplasat şi a încheiat procese verbale de costatare a faptelor”, se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii PNL susţin că, potrivit unor informaţii de ultimă oră, şi la secţiile de votare 1.006 şi 1.008 procesele verbale au fost semnate în alb de către o parte a reprezentanţilor partidelor.

„PNL solicită reprezentanţilor din secţiile de votare ai tuturor partidelor să renunţe la astfel de practici ilegale, care le-ar putea crea neplăceri ulterioare, inclusiv în ceea ce priveşte drepturile băneşti cuvenite pentru munca depusă în secţiile de vot”, se mai arată în comunicat.

PNL susţine că vor fi sesizate organele de cercetare penală cu privire la aceste cazuri.