Iaşi: Amendă de 12.500 lei pentru o persoană care nu purta mască şi făcea propagandă electorală

Autor: Petru Mazilu 06.12.2020

O persoană care a făcut propagandă electorală şi a refuzat să poarte mască a fost amendată cu 12.500 de lei. Jandarmii din Iaşi au aplicat sancţiunea duminică, în timpul alegerilor parlamentare.

Incidentul s-a produs duminică în Iaşi. O persoană care a refuzat să poarte mască de protecţie şi a făcut propagandă electorală a fost amendată de jandarmi. Acesta a fost unul dintre puţinele incidente legate de procesul electoral care au fost sesizate autorităţilor ieşene.

„Au fost înregistrate şase sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, trei sesizări nu se confirmă, iar restul sunt în lucru. Până la această oră, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 12.500 de lei. A fost sesizată o faptă de natură penală, în cadrul căreia se efectuează verificări. Spre exemplu, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 12.500 de lei, unei persoane pentru continuarea propagandei electorale şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nu purta masca de protecţie”, au anunţat reprezentanţii Jandarmeriei Iaşi.

Sesizările legate de incidentele electorale sunt verificate imediat de poliţişti şi jandarmi.