Wiki ZF: SIF Transilvania. Conducere, discount, evoluţie, capitalizare, deţineri. Pe baza VUAN-ului de 0,4774 lei pe acţiune la 30 octombrie 2020, discountul de tranzacţionare la bursa de la Bucureşti al SIF3 este de 30,9%

Autor: Tibi Oprea 08.12.2020

♦ La 10 luni, societatea a avut o pierdere de 17,8 mil. lei ♦ Viitorii pensionari au 3,4% din SIF Transilvania, adică o investiţie de 26,8 mil. lei, a patra cea mai ridicată expunere a fondurilor Pilon II la o SIF ♦ Spre comparaţie, la final de 2019 fondurile Pilon II aveau 8,1% din SIF3.

Ziarul Financiar continuă Wiki ZF, proiect reunit în online sub emblema wikizf prin care va prezenta cititorilor societăţile de investiţii financiare (SIF-uri), de la conducerea fiecăreia, la valoare de piaţă, discount, investiţii şi acţionariat, în contextul în care acestea au deţineri semnificative la companii atât listate, cât şi necotate, iar deseori sunt penalizate de investitori. Astăzi, SIF Transilvania (simbol bursier SIF3).

 

SIF Transilvania

SIF Transilvania (SIF3), a patra cea mai mare dintre cele cinci SIF-uri în termeni de capitalizare – 726,6 milioane de lei, are investiţii atât în acţiuni listate la bursa de la Bucureşti, cât şi în companii necotate care activează în domeniile turism şi industrial, ceea ce oferă un grad ridicat de expunere sectorială pentru investitori, inclusiv fonduri de pensii private Pilon II, mai ales în contextul crizei COVID-19.