Gigantul Carrefour vrea să angajeze 15.000 de tineri în Franţa în 2021: Jumătate dintre ei vor veni din medii defavorizate

Autor: Alex Ciutacu 12.12.2020

Retailerul francez Carrefour, cel mai mare din Europa, vrea să angajeze 15.000 de oameni tineri în Franţa, iar jumătate dintre aceştia trebuie să provină din medii defavorizate, a anunţat Alexandre Bompard, şeful Carrefour, citat de Reuters.

„Circa 750.000 de tineri intră în piaţa muncii în fiecare an”, a declarat Bompard, într-o discuţie cu postul de radio RTL, referindu-se la cei cu vârste de sub 25 de ani.

El a subliniat că este întotdeauna dificil pentru oamenii tineri să îşi găsească un loc de muncă potrivit.

„Anul acesta, pentru ceea ce putem numi Generaţia COVID, este mult mai dificil. Uşile le sunt închise din cauza faptului că multe companii sunt în dificultate. (...) Suntem cel mai mare angajator din sectorul privat din Franţa. Nu putem sta indiferenţi. Am decis că vom angaja 15.000 de tineri anul viitor, cu 50% mai mult decât de obicei, iar jumătate dintre aceştia vreau să vină din medii defavorizate”.

Locurile de muncă vor fi oferite atât sub formă de contracte de muncă pe termen lung, cât şi sub formă de internship-uri.

Carrefour are la nivel global peste 321.000 de oameni, iar în Franţa are 105.000 dintre aceştia.